Wie ben ik

Ik ben Lusette Quirindongo-Hersevoort. Moeder van twee zoons en gelukkig getrouwd. Ik ben een open, oprecht en eerlijk persoon. Ik hou van humor, gezelligheid en spontaniteit. Ik ben een gevoelsmens en gebruik mijn intuïtie als mijn kompas. Ik heb ook een tijd gekend dat ik mijn kompas niet serieus nam. Ik ben ziek geworden en dat heeft geleid tot zelfontwikkeling. Door mijn ziek zijn als een signaal te zien ben ik andere keuzes gaan maken in mijn leven en ben ik een transformatieproces aan gegaan. Hierdoor ben ik weer in verbinding met mezelf gekomen en heb ik mijn kracht hervonden. Mede daardoor heb ik ook een sterk geloof in zelfheling. Door mijn eigen ervaring voel ik een sterke drive om ook anderen te helpen weer in verbinding met zichzelf te komen en hen te laten ervaren hoe krachtig men zelf is.

Ik ben opgeleid als sociaal pedagogisch hulpverlener en ben vanaf 1998 werkzaam in de jeugdhulpverlening. Ik heb in mijn werk als jeugdhulpverlener vaak gebruik gemaakt van mijn intuïtie om de kern van het probleem naar boven te halen waar ik mensen mee heb kunnen helpen. Ik had wel vaak het gevoel dat ik méér of iets anders had willen betekenen voor de mensen die ik begeleid heb. Vaak ook omdat ik zag dat ze vastliepen door overtuigingen of patronen die hen niet meer dienden of dat er geen of te weinig aandacht was voor verdriet door verlies (scheiding, overlijden van een dierbare of een ouder die kampt met een ziekte). Om meer te kunnen betekenen voor de mensen die graag weer in hun eigen kracht willen komen te staan en weer in verbinding met zichzelf willen zijn, heb ik gevonden wat ik zocht om mijn passie te volgen. Ik ben de opleiding voor Holistisch Therapeut en de opleiding tot klankbehandelaar gaan volgen en mijn eigen praktijk gestart.

Lusette

Holistisch

Als holistisch therapeut behandel ik mensen vanuit een holistische benadering. Holistisch staat voor ‘alles omvattend’ wat inhoud dat je een persoon als geheel ziet en daarbij een klacht bekijkt vanuit meerdere niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel). Daarbij onderzoek ik samen met de klant waar de oorzaak van de klacht vandaan komt. Een fysieke klacht komt veelal voort uit onverwerkte emoties die zich vastgezet hebben in het lichaam. Wat hierin mee speelt is hoe iemand zich voelt, denkt en omgaat met zijn/haar energie. Bijvoorbeeld: Je hebt vaak last van je nek en schouders (fysiek), je voelt je zwaar belast met de taken die je te doen hebt en het huilen staat je nader dan het lachen (emotioneel/gevoel), je denkt dat je niet goed genoeg bent als je het allemaal niet voor elkaar krijgt (mentaal/gedachtes), je slaapt slecht en je voelt je verre van uitgerust (energetisch), je durft geen 'nee' te zeggen tegen je baas/partner/ouders (spiritueel/de oorzaak).

Reiki, klankschalen, coaching en therapie

Ik maak veel gebruik van Reiki in mijn behandelingen. Reiki is het doorgeven van universele energie dat het zelfhelende vermogen van de mens (dier en planten) ondersteund. Middels handoplegging wordt de energie doorgegeven.

Ik maak ook veel gebruik van klankschalen. Soms kort tijdens een behandeling en soms in de vorm van een klankschaalmassage of een chakra behandeling. De klank en de trilling van de klankschalen werken diep door in het lichaam en ondersteund door ontspanning of door het inzichtgevende karakter het helingsproces.

Daarnaast werk ik ook met:

 • Edelstenen

 • Remedies

 • Aromatherapie

 • Chakra scannen en of uitpendelen

 • Loslaat technieken (Sedona methode en EFT)

 • Begeleide meditaties

 • Inzichtkaarten

Door middel van een intakegesprek onderzoek ik samen met jou of ik je vanuit een therapeutisch karakter of coachend karakter mag gaan begeleiden. Gezamenlijk maken we hierin een keus, formuleren we de hulpvraag en het aantal sessies om mee te beginnen (behandelplan of coachplan).

Als de hulpvraag te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling (verandering, transformatie) dan is een coaching traject passend.

Als de hulpvraag te maken heeft met een dieper liggend probleem (vastzittende patronen/ overtuigingen, vastgezette emoties en gedachten) dan is therapie passend.

Voor wie

In mijn praktijk kijk ik naar jou als geheel en ga ik met jou op zoek naar de oorzaak van de klacht. Voorbeelden van klachten die ervaren kunnen worden op verschillende niveau’s zijn:

 • Fysiek niveau (lichamelijke klachten, somatische klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, maagklachten, nek en schouderklachten)

 • mentaal niveau (stress, burn out, negatieve gedachten, onzekerheid, laag gevoel van eigenwaarde, vastgelopen zijn in het dagelijkse functioneren)

 • Emotioneel niveau (verlies en rouw, down gevoel, lusteloosheid, angst, slaapproblemen, depressie)

 • Energetisch (weinig energie, moe)

Contact

Als je vragen hebt kun je telefonisch, via mail of het contactformulier contact met mij opnemen. Om een behandeling in te plannen neem je telefonisch contact met mij op zodat ik goed met je af kan stemmen. Je krijgt de bevestiging van de afspraak en de factuur via de mail toegestuurd.

Registraties

Praktijk-QLu is aangesloten bij de Reiki cirkel. Dit is een stichting voor mensen die hun Reiki 3e graad hebben gehaald en Reiki Master zijn. Ik ben ook bevoegd om als Reiki Master-trainer zelf Reiki cursussen te geven waarvoor men een erkend certificaat behaald vanuit de Reiki cirkel.

Vanuit mijn baan als jeugdhulpverlener (21 jaar werkzaam) ben ik SKJ geregistreerd. Hiermee voldoe ik aan de eisen die gesteld worden aan de Jeugdzorgprofessional. Deze registratie staat los van mijn werkzaamheden vanuit Praktijk-QLu, echter vind ik het toch van belang dit te benoemen.

Praktijk-QLu is als praktijk geregistreerd bij het NIBIG (Het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg). NIBIG werkt mee aan de positieve positionering van complementaire (alternatieve) therapievormen zodat integrale gezondheidszorg een gezicht krijgt voor de cliënt. Praktijk-QLu is daarnaast verzekerd bij Balens verzekeringen.

Ook is Praktijk-QLu aangesloten bij een erkende geschilleninstantie (Wkkgz).
https://nibig.nl/therapeuten/wkkgz/

Behandelingen alleen op afspraak